Ako vyrobiť odznak – 2 jednoduché metódy na výrobu odznakov

V tomto článku Vám predstavíme 2 metódy na výrobu odznakov a to všetko z pohodlia Vášho domova. Zistíte, čo všetko je na výrobu odznakov potrebné a koľko to všetko stojí. Nepotrebujeme žiadnu náročnú technológiu, veľké priestory a ani výnimočné zručnosti. Všetko potrebné k obom metódam na výrobu odznakov nájdete v ponuke nášho internetového obchodu.

Prvá DIY metóda na výrobu odznakov bez stroja na gombíky:

1. Vytlačte a vystrihnite svoj obrázok. Pri tomto spôsobe by ste mali tlačiť svoj obrázok na bežný papier pre tlačiareň. Uistite sa, že má správnu veľkosť pre priemer gombíka.

2. Vložte obrázok do zaoblenej časti gombíka. Obrázok by mal smerovať k spodnej časti jamky.

3.  Zacvaknite odznak a máte hotovo.

4.  Ak chcete, znova použite kryt kolíka. Tento typ krytu odznaku je možné znovu použiť. Jednoducho vytiahnite odznak od seba.

Stroj Na Výrobu Odznakov 58 mm

Druhá metóda na výrobu odznakov pomocou stroja na odznaky:

1. Zaobstarajte si stroj na výrobu odznakov. Existujú malé, jednoduché verzie na výrobu odznakov, ktoré sú k dispozícii lacno.
Možno by bolo vhodné zaobstarať si vyrezávač grafiky (papiera) určený pre odznaky, pretože to môže výrazne zrýchliť proces.

2.  Budete potrebovať puzdro na odznaky v správnej veľkosti pre vaše zariadenie. Uistite sa, že máte kovový alebo plastový disk, zodpovedajúci zadný kryt a plastovú prednú časť.

3.  Vystrihnite obrázky. Vytlačte obrázky na bežný papier pre tlačiareň. Uistite sa, že majú správnu veľkosť pre vaše odznaky. Strihajte ich čo najrovnomernejšie a najčistejšie.

4.  Vložte kryt do lisu. Zaoblená horná časť by mala smerovať nahor a kryt by mal byť umiestnený na strane, ktorá sa výkyvmi a zarážkami nachádza vpravo (teoreticky ľavá diera).

5.  Umiestnite obrázok na kryt. Obrázok by mal byť otočený smerom nahor a zarovnaný s tým, ako si želáte, aby vyzeral (za predpokladu, že sú držiaky v horizontálnej polohe). Obrázok zakryte fóliou.

6.  Vložte druhý kryt späť. Kryt smeruje späť do druhého držiaka. Strana druhého krytu by mala smerovať nadol a cievka by mala smerovať doprava (a vodorovne).

7.  Otočte držiaky tak, aby kúsky s obrázkom boli pod lisom. Zatlačte rukoväť.

8. Otočte držiaky opačným smerom tak, aby bol druhý kryt späť pod lisom. Zatlačte znova.

9.  Máte hotovo.

Stroj Na Odznaky 32 mm

Pomôcka pri výrobe odznakov – tabuľka rozmerov

Na obrázku nižšie nájdete potrebné veľkosti vytlačených návrhov k jednotlivým priemerom odznakov, ako aj vyznačenie oblasti, ktorá sa na odznaku po zhotovení spoľahlivo zobrazí.

Či už ste študent, živnostník alebo len chcete skúsiť niečo nové, stroj  na výrobu odznakov si budete môcť dovoliť. Obľúbite si to rovnako rýchlo ako Vaša návratnosť investície. Veríme, že vám tento návod na výrobu odznakov pomohol a výroba Vášho prvého odznaku prebehne hladko.